Command line, symfony & ijsjes

Written by joericlaes on Friday March 14, 2014

Dag 1: php-frameworks en brainstormen

Vandaag is het mijn eerste stagedag, dat betekent vroeg op staan want het laatste wat we willen is te laat komen. Bij het binnenkomen heerstte er een gezellige drukte, zo hebben we het graag! Meteen krijg ik een bureau toegewezen vlakbij de airco-installatie, wat een meevaller. Ik krijg even de tijd om mijn laptop te installeren en krijg vervolgens een rondleiding doorheen het bedrijf. Hierna kon ik al meteen starten met het lezen van de Symfony documentatie. Dit is immers het php-framework dat Intracto gebruikt voor hun webtoepassingen. Veel informatie op korte tijd, maar we houden vol.  Kort na de middag word ik even apart geroepen voor een briefing. Het is meteen duidelijk dat dit een uitdagend project wordt (later meer).

 

Dag 2: Leap motion en api's doorspitten

Gisteren had ik een leap-motion toestel gekregen en dit moest uiteraard getest worden! Meteen op zoek gegaan naar drivers om het werkend te krijgen op mijn linux. Voor de leken onder ons: een leap-motion device is een toestel waarmee je kan scrollen / swipen door je hand boven het apparaat te houden. 

In mijn project komen api's uitgebreid aanbod, zo moet ik o.a. gebruik maken van Twitter, Foursquare, Instagram en Facebook. Gelukkig hebben we al wel wat ervaring met REST-api's en is dit alleszins geen probleem meer.

 

Dag 3: work in progress en ijsjes

Ondertussen zijn we er al stevig ingevlogen en de git-commits gaan enorm de hoogte in. Plots wordt het werk onderbroken rond de middag. Er worden een tiental werknemers bij mekaar geroepen om iets te verhuizen.

Na veel sleuren met zware banken en tafels worden we om 16 uur beloond met ijsjes (zoals beloofd in de vacatures)

 

 

 

 

 

Dag 4: Designosource!

Elke donderdag worden we op school verwacht om voor Designosource te werken. Het eerste uur worden er veel straffe verhalen vanop stage uitgewisseld, interessant!

 

Dag 5: Eerste prototype

Ik had de afgelopen dagen niet stilgezeten en was vastberaden om stevig door te werken op vrijdag, ik had er zin in. Ondertussen leren we enorm veel bij en het ontwikkelen in Symfony gebeurt aan een snel tempo. Ver in de namiddag is het zover, er kan al wat getest worden. Al snel komen enkele ge├»nteresseerde collega's enthousiast testen en er komen nog enkele leuke idee├źn naar boven!

 De komende negen weken kunnen jullie mij via dit kanaal volgen terwijl ik stage loop bij Intracto. Vragen/opmerkingen? shoot!

comments powered by Disqus